04 PM | 27 Mar

Osnovan je Šahovski klub Ludbreg, 26.03.2021.

U petak 26. ožujka 2021. u Ludbregu je održana sjednica osnivačke skupštine ŠK Ludbreg. Sjednici je prisustvovalo četvero osnivača; Sanja Dolenec, Silvije Kutle, Saša Čukolin, Mario Zlatar i gost, predsjednik ŠSVŽ Željko Matkun. Izabrani predsjednik Šahovskog kluba Ludbreg je Silvije Kutle koji je svojim angažmanom u radu sa djecom u protekle dvije godine zajedno sa nekolicinom roditelja stvorio uvjete za osnivanje kluba. Klub trenutno okuplja samo mlađe uzraste uz vjeru i želju uprave kluba da će se s vremenom privući i okupiti i seniori.

Generacije šahovskih djelatnika okupljenih u županijskom šahovskom savezu priželjkivale su osnivanje kluba u Ludbregu što se je ove godine napokon ostvarilo. U sljedećih nekoliko tjedana predstoje birokratske procedure za formalno pravnu registraciju ŠK Ludbreg nakon čega će uprava kluba zatražiti primanja u članstvo Hrvatskog šahovskog saveza i Šahovskog saveza Varaždinske županije koji će tada brojiti sedam klubova članova.

Sudionici Osnivačke skupštine ŠK Ludbreg, 26.03.2021.

Naslovna fotografija snimljena je 19. ožujka kada su održani kadetski turniri Prvevstva Ludbrega odvojeno za djevojčice i dječake. Pobjenici su Marta Filipašić i Petar Dolenec.