Šahovski klub u Varaždinskim Toplicama osnovan je 1925. godine. U novijoj povijesti kluba 80-te godine prošlog stoljeća bile su vrlo bogate šahovskom aktivnošću u Toplicama, 90-tih godina ta je aktivnost znatno smanjena zbog ratnih okolnosti, da bi nakon 2000. godine šah u Toplicama dobio novi zamah zahvaljujući pomlađivanju članova i kontinuiranom radu sa mladima.

Najveći uspjeh seniorske ekipe, koja redovito igra ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu (link), je osvajanje 1. mjesta u 3.B HŠL ligi centar 2021. godine. Seniorska ekipa u nekoliko je navrata osvajala i KUP Varaždinske županije (link).

Prvo mjesto u 3.B HŠL ligi centar 2021. godine

S lijeva na desno: Maksim Matkun, Josip Matkun, Domagoj Hostnjak, Emerik Matkun, Hrvoje Hostnjak, Filip Križanić, Željko Matkun.

Druga seniorska ekipa 2021. godine, 3. mjesto u IV.B seniorskoj ligi HŠS.

S lijeva na desno: Petar Prelog, Petar Kanešić, Mislav Matkun, Borna Matkun, Luka Hereković, Ana Kanešić, Hrvoje Hostnjak, Luka Krainc, Damir Lončarić, Petar Križanić, Luka Lončarić, Predrag Križanić.

Drugo mjesto u 3. HŠL ligi 2011. godine

S lijeva na desno: Josip Matkun, Maksim Matkun, Elvis Živković, Željko Matkun.


Kadeti kluba nastupali su od 2002 do 2005., te od 2009. godine redovito u Hrvatskim kadetskim ligama regije centar (link) i to od 2011. godine sa najmanje dvije ekipe (2022. sa četiri).! Od 2014. do 2018. klub je svake godine bio organizator domaćinstva Hrvatske kadetske lige regije centar.

kadeti
S lijeva na desno: Željko Matkun, Filip Križanić, Borna Matkun, Domagoj Hostnjak, Andrija Potrebica, Hrvoje Hostnjak, Vida Žagar, Danijela MIčuda, Ivan Mičuda.

Organizacijska aktivnost kluba sastoji se od organizacije najmanje dva turnira tijekom godine: 

Otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske Županije“ (link)   – trodnevni međunarodni turnir za mlade, održava se svake godine od 2008. godine, (izuzev pandemijske 2020.) i 

Božićni turnir na kojem je nastupaju uglavnom igrači iz Varaždinske županije.

 

Ovdje možete pronaći izvještaje o našem radu od 2007. godine.