01 PM | 29 May

Mediteranske ekipne igre “Checkmate Coronavirus” 29.05.-14.06.2020.

Mediteranske ekipne igre „Checkmate Coronavirus“ su serija internetskih turnira za sve države članice Mediteranskog šahovskog saveza i odvijati će se svaki tjedan u trajanju od 3 tjedna, u petak, subotu i nedjelju, od 29. svibnja do 14. lipnja 2020. godine.

Cilj ovih igara je jačanje ideala i vrijednosti jedinstva, solidarnosti i sudjelovanja. Događaj će biti dio FIDE inicijative Checkmate Coronavirus.

RASPORED

• Petak, 29. svibnja, 5. i 12. lipnja

Bullet mediteranskog Grand Prixa (1 ‘+ 0 “) na lichess.org 18.30 – 20.30 (po hrvatskom vremenu)

• Subota 30. svibnja, 6. lipnja i 13. lipnja

Mediteranski Grand Prix Blitz (3 ‘+ 2 “) na lichess.org, 18.30 – 20.30

• Nedjelja 31. svibnja, 7. i 14. lipnja

Mediteranski Grand Prix Rapid (10 ‘+ 5 “) na lichess.org, 18.30 – 20.30 (po hrvatskom vremenu)

REGISTRACIJA

Igra se na portalu lichess.

Link za prijavu u hrvatski klub  “CROATIA Mediterranean”: https://lichess.org/team/croatia-mediterranean

Veze na svaki turnir biti će objavljene na dan turnira u našem klubu.

Svaki nacionalni tim može imati neograničen (do mogućnosti poslužitelja) broj igrača koji igraju za svoj tim.

Samo države članice Mediteranskog šahovskog saveza imaju pravo na igru.

Službena stranica kluba Mediteranskog šahovskog saveza na lichess.org nalazi se na https://lichess.org/team/mediterranean-chess-association-official-club .

Da biste saznali više o mediteranskom šahovskom savezu i članicama zemalja, posjetite našu službenu web stranicu https://mca.fide.com

NAGRADE

Svi sudionici sudjeluju u izvlačenju za preko 1.500 nagrada Checkmate Coronavirusa, uključujući najmanje 64 jednodnevne pozivnice za goste na moskovskoj olimpijadi 2021. (uključujući avionske karte, smještaj s punim pansionom, događanja i prisustvo ceremonija zatvaranja).

Pored toga, postojat će 100 dodatnih nagrada Mediteranskog šahovskog saveza, samo za sudionike naših turnira. Svaki dobitnik nagrade dobit će interaktivnu internetsku lekciju s Grandmasterom u trajanju od 3 sata. Nastava će se odvijati u skupinama od po pet ljudi po grupi.

Svaki savez koji sudjeluje dobiva 3 nagrade / seminara – da bi ispunili pravo na nagrade savez mora imati prosječno 10 igrača na turniru.

Preostale nagrade bit će dodijeljene izvlačenjem nagrada, bez obzira na rezultat. Igrači osvajaju jedno mjesto u nagradnoj izvlačenju, za svaki turnir u kojem igraju. (Da bi imao pravo na mjesto u nagradnom izvlačenju, igrač mora odigrati barem 3 igre na turniru).

SUSTAV IGRE I BODOVANJA

Sustav igre je turnir “Team Battle” Arena turnira na lichessu.

a) Svaki igrač se nasumično sparuje sa igračima drugih timova.

b) Kada njihova partija završi, sparuje se prema drugim protivnicima, bez čekanja.

c) Igrači mogu igrati jedan protiv drugog više puta.

d) Oni se mogu kasno pridružiti ili se povući rano. Ako igrač zbog bilo kojeg razloga prekine s igranjem- gubi partiju ​​prema pravilima platforme.

e) Zbroj bodova najboljih 10 rangiranih igrača svake momčadi računa se za konačni rezultat ekipe.

f) Ako više od 10 država prijavi interes za sudjelovanjem, oni će biti nasumično podijeljeni u dvije skupine. Svakog tjedna grupe će se nasumično mijenjati.

Bodovi svakog tjednog turnira zbrajaju se. Nacija s najviše bodova na kraju 3 tjedna – Grand Prix, u svakoj kategoriji, biti će proglašena za pobjednika Coronavirus Bullet Champions, Blitz Champions i Rapid Champions.

Posebna napomena: Ako jedan od najboljih 10 igrača tima bude uhvaćen po sustavu fair playa platforme, tada se njegovi bodovi oduzimaju od ukupnih bodova tima i neće ih zamijeniti drugi suigrač. Lichess.org ima točan sustav fair playa, a sumnjivi će se nastupi i pratiti.

Koordinator HŠS-a za natjecanje je Željko Matkun: zeljko.matkun@vz.ht.hr