10 AM | 24 Jun

Jakov Friščić prvak Hrvatske u šahu!

Jakov Friščić iz Ivanca prvak je Hrvatske u šahu u kategoriji do 7 godina starosti! Na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se je od 18. do 24. lipnja održavalo u Trogiru, Jakov je u svojoj konkurenciji na turniru od 14 sudionika iz svih krajeva Hrvatske osvojio 8 od 9 mogućih bodova i zauzeo prvo mjesto!

REZULTATI

Čestitke Jakovu i obitelji Friščić; roditeljima, te bratu Mateju i sestrama Lauri i Pauli koji svi aktivno i uspješno igraju šah. Čestitke i Šahovskom klubu Ivanec, koji je osnovan tek prije 3 godine, trenerima Stjepanu Radiću i Ivanu Novaku, te marljivom predsjedniku kluba Željku Črepinku! Uspjesi brata i sestara zasigurno su potaknuli Jakova da svima pokaže svoje umijeće i talent, a okruženje bogato šahovskim sadržajima u klubu i županiji mu je to i omogućilo kroz treninge i nastupe na kadetskim i inim natjecanjima, gdje se je iako daleko najmlađi hrabro upuštao u šahovska nadmetanja.

 

ŠK Ivanec niknuo je na projektima Šahovskog saveza Varaždinske županije potpomognutim Varaždinskom županijom. Sinergija ulaganja u šah kroz brojne županijske projekte prožete kroz obrazovni sustav, kao što su popularni turniri za djecu „PUŽ“ igrani od 2015. godine i pokretanje rada Centra izvrsnosti programa za šah u Varaždinskoj županiji unazad dvije godine; i odlične i aktivne suradnje šahovskih entuzijasta i roditelja u županiji, na najbolji mogući način odrazila se je u ovom uspjehu malog Jakova. Bravo! Nakon više od desetak godina i uspjeha Ivone Purgar, Marte Klemenčić i Ivana Vujeca, Varaždinska županija ponovno ima kadetskog prvaka Hrvatske u standardnom šahu!