10 AM | 24 Jun

Jakov Friščić prvak Hrvatske u šahu!, 24.6.2021.

Jakov Friščić iz Ivanca prvak je Hrvatske u šahu u kategoriji do 7 godina starosti! Na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se je od 18. do 24. lipnja održavalo u Trogiru, Jakov je u svojoj konkurenciji na turniru od 14 sudionika iz svih krajeva Hrvatske osvojio 8 od 9 mogućih bodova i zauzeo prvo mjesto!

REZULTATI

Čestitke Jakovu i obitelji Friščić; roditeljima, te bratu Mateju i sestrama Lauri i Pauli koji svi aktivno i uspješno igraju šah. Čestitke i Šahovskom klubu Ivanec, koji je osnovan tek prije 3 godine, trenerima Stjepanu Radiću i Ivanu Novaku, te marljivom predsjedniku kluba Željku Črepinku! Uspjesi brata i sestara zasigurno su potaknuli Jakova da svima pokaže svoje umijeće i talent, a okruženje bogato šahovskim sadržajima u klubu i županiji mu je to i omogućilo kroz treninge i nastupe na kadetskim i inim natjecanjima, gdje se je iako daleko najmlađi hrabro upuštao u šahovska nadmetanja.

ŠK Ivanec niknuo je na projektima Šahovskog saveza Varaždinske županije potpomognutim Varaždinskom županijom. Sinergija ulaganja u šah kroz brojne županijske projekte prožete kroz obrazovni sustav, kao što su popularni turniri za djecu „PUŽ“ igrani od 2015. godine i pokretanje rada Centra izvrsnosti programa za šah u Varaždinskoj županiji unazad dvije godine; i odlične i aktivne suradnje šahovskih entuzijasta i roditelja u županiji, na najbolji mogući način odrazila se je u ovom uspjehu malog Jakova. Bravo! Nakon više od desetak godina i uspjeha Ivone Purgar, Marte Klemenčić i Ivana Vujeca, Varaždinska županija ponovno ima kadetskog prvaka Hrvatske u standardnom šahu!


p.s.

Kadetski prvaci Hrvatske Hrvatske iz Varaždinske županije:

2000. Marta Klemenčić, Varaždin, djevojčice U9 (Pula)

2001. Marta Klemenčić, Varaždin, djevojčice U9 (Pula)

2002. Ivona Purgar, Novi Marof, djevojčice U9 (Medulin)

2004. Ivan Vujec, Varaždin, dječaci U11 (Rabac)

2005. Ivona Purgar, Novi Marof, djevojčice U13 (Šibenik)

2006. Ivona Purgar, Novi Marof, djevojčice U13 (Vis)

2008. Ivona Purgar, Novi Marof, djevojčice U15 (Šibenik)

2021. Jakov Friščić, Ivanec, dječaci U7 (Trogir)