12 PM | 31 Oct

Ekipni on-line turnir POKUS – CIŠ Varaždin, 31.10.2020.

Uspješno je odigran ekipni on-line turnir, vjerojatno prvi u Hrvatskoj prema standardnim postavkama aplikacije SwissManagera – kao da je igran lice u lice bez ograničenja turnirskih postavki nekog šahovskog internet portala.

Ovaj pokusni turnir odigrao je dio polaznika Centra izvrsnosti iz Varaždina, raspoređenih u 4 četveročlane ekipe, bez zajedničkog okupljanja, svaki sa svoje lokacije, na portalu Chess.com. Nije bilo značajnijeg vremenskog kašnjenja (malo nas je omeo restart servera) – kola su slijedila u razmaku od nekoliko minuta, a komunikacija se je odvijala putem e-pošte i portala Chess.com, dok su se rezultai mogli pratiti u realnom vremenu na portalu Chess Results.

Turnir je imao svrhu testiranja i ispitivanja tehničke izvedivosti organizacije Ekipnog prvenstva školskih sportskih društava Hrvatskog školskog sportskog saveza koje će uskoro započeti na županijskim razinama među osnovnim i srednjim školama, kao i u konkurencijama djevojčica i dječaka, a završiti Državnim finalima u rano proljeće!

Rezultati: http://chess-results.com/tnr539413.aspx?lan=13