07 AM | 04 Sep

Šah – Testiranje – Centar izvrsnosti, ponedjeljak 7. rujna u 20:00

Drage šahistkinje i šahisti, poštovani roditelji,

Testiranje za one koji su bili spriječeni u petak za Centar izvrsnosti iz šaha počinje danas 7.rujna (ponedjeljak) u 20:00 sati. Na ovoj poveznici nalazi se test od 20 zadataka: TESTIRANJE  

Rješavanje zadataka biti će moguće danas od 20:00 (kada će se test moći otvoriti ) i imati ćete na raspolaganju jedan sat – 60 minuta za rješavanje zadataka (nakon čega će se test automatski zatvoriti).   Bitno je da prije isteka vremena svoj test potvrdite, odnosno zaključite pritiskom na gumb SUBMIT (nalazi se na dnu testa) !    

Ukoliko istekne vrijeme testiranja, a ne pritisnete gumb SUBMIT, svi napisani odgovori biti će izgubljeni! Gumb SUBMIT je potrebno pritisnuti samo jednom – nakon što ste završili sa rješavanjem zadataka (a ne nakon upisivanja pojedinog odgovora).

Svoje odgovore upisujete ispod zadataka u rubriku “Enter your answer” . Odgovori se pišu šahovskom notacijom (Sf3) ili opisno (skakač igra na polje f3).

Kod zadataka koji vrijede 2 boda poželjno je upisati više poteza (dva ili tri), a kod onih koji vrijede 3 boda traži se i dodatno objašnjenje.

Kraj svakog pitanja naznačeno je koliko bodova nosi točno rješenje pojedinog zadatka: 7 najlakših zadataka vrijede po 1 bod 7  zadataka vrijedi po 2 boda 5 težih vrijedi po 3 boda i 1 nosi 4 boda (predzadnji). Za prolaz je potrebno skupiti 8 bodova.

Iako se radi o testiranju, ovo je zapravo prvi šahovski trening kojim će započeti naše druženje ove školske godine – rezultate i rješenja zadataka poslati ćemo vam idući tjedan.  

Preporučljivo je da se test rješava na kućnom računalu ili laptopu radi bolje preglednosti, dok na mobitelu može doći do tehničkih smetnji.

Dakle, budite spremni danas u 20:00 sati jer će se test automatski otvoriti i zadaci će postati vidljivi!  

Za sva pitanja prije, za vrijeme i nakon testiranja slobodno me kontaktirajte!  

Sretno i bez panike!

Lijep pozdrav,

Željko Matkun 098 935 45 16