06 PM | 22 May

“Lav”, “Lavić”, memorijal Milana Rogića, 30.05.2022.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije na šahovsku scenu Varaždinske županije vratio se je i serijal brzopoteznih turnira “Lav”, uz novost turnira za kadete “Lavić”, koji će se održavati jednom mjesečno, do kraja kolovoza.

REZULTATI

Organizator ŠD Varaždin odradio je odličan posao, a na FB profilu ističu:

Milan Rogić je bio veliki zaljubljenik u šah, te je ostavio neizbrisivi trag u varaždinskom i hrvatskom šahu. Svojim je djelovanjem privukao mnoge generacije šahista, povezao šahovske zaljubljenike i uz to iza sebe ostavio neprocjenjive monografije Šahovska igra u Varaždinu i njegovoj okolici 1904. do 1994. i Šah u Međimurju 1933. do 1993.

Memorijal je otvorila njegova kći, Lidija Mertikovec, koja se predivnim riječima zahvalila na sjećanju na Milana, te je najboljima na ovome turniru uručila pehare i nagrade. Na kraju je sve dirnula riječima: ‘Milan nas sada odozgo gleda sa smiješkom.’

Natjecatelji su odmjerili svoja šahovska znanja u kategorijama Lav 2022 i Lavić 2022 za kadete do 16 godina.

Pobjednik seniorskog turnira je Fide majstor Bruno Makovec iz ŠK Sloboda Mihovljan, s 11,5 osvojenih bodova u 12 odigranih kola. Najbolja šahistica je nacionalna majstorica Nikolina Golub iz ŠK Draga iz Rijeke.

Na turniru Lavić 2022 prvo mjesto osvojio je Adrian Petrus iz ŠŠK Marof iz Novog Marofa, a najbolja djevojka je Laura Friščić iz ŠK Ivanec.”

Od sedam sudionika iz ŠŠK Mladost njih trojica su se domogli odličja; Hrvoje Hostnjak (Lav, drugi najbolji junior) i lavići Petar Križanić (treće mejsto) i Lovro Krainc (kategorija U8).

RASPIS LAV

RASPIS LAVIĆ

Više o serijalu Lav