06 AM | 07 Apr

Dečki se plasirali na državno školsko prvenstvo! 6.travnja

Na međužupanijskom školskom ekipnom natjecanju koje se igralo u Gradini kod Virovitice naša školska ekipa pobjedila je na turniru i plasirala se na državno školsko sportsko prvenstvo koje će se održati u Poreču od 24. do 26. travnja! Ovo je veliki uspjeh za našu školu i klub! Nakon dva nastupa na državnom prvenstvu sa ekipom djevojčica, 2012. i 2013 godine, sada smo to prvi puta uspjeli ostvariti sa ekipom dječaka!

IMAG3442

IMAG3401

U vrlo uzbudljivom turniru naša ekipa pobjedila je sve protivnike identičnim rezultatom i gotovo na identičan način: u svakom kolu jedan od naših igrača igrao je najdužu, neizvjesnu partiju; u prva dva kola za ekipnu pobjedu u tim partijama trebalo nam je pola boda i oba puta je Borna bio taj koji je uspio izvući ili održati remi, a u posljednjoj partiji na turniru koja je odlučivala pobjednika (protiv Đurđevca, jer drugi kriterij je bio međusobni susret, i da smo izgubili bili bi drugi) pri rezultatu 1,5-1,5 Hrvoje je trebao barem remizirati za pobjedu na turniru, i uspio je; pobjediti!

IMAG3426

IMAG3404

Osnovni sastav ekipe: Filip Križanić, Borna Matkun, Hrvoje Hostnjak, Andrija Potrebica, Petar Križanić.

Odlično je igrao Filip koji je na prvoj ploči imao sve pobjede! Borna: 1/3, Hrvoje: 2/3, Andrija 1,5/2, Petar 0/1.

dodjela

U konkurenciji djevojčica odlično drugo mjesto osvojila je ekipa iz naše županije, iz škole Druškovec (Maruševec) koju vodi Miahael Vurušić.


IMAG3428 IMAG3437_BURST002_COVER