08 AM | 25 Aug

Simultana partija velemajstora Alojzija Jankovića, Varaždin 24.08.2022.

U organizaciji Šahovskog saveza Varaždinske županije i Turističe zajednice grada Varaždina u samom centru grada i Špancirfesta koji je u punom jeku, u palači Herzer održana je simultanka na 25 ploča.

Većina Igrača sa crnim bojama figura bili su mlade šahistkinje i šahisti iz svih klubova Varaždinske županije među kojima su se istakli Pavlo Kovaćek koji je pobjedio velemajstora i Teo Drožđek koji je izborio neriješen rezultat.

Sudjelovali su i predstavnici nekoliko klubova iz Međimurja, kao i uvaženi gosti koji su svojim sudjelovanjem pružili veliku potporu šahovskim projektima u Varaždinskoj županiji i popularizaciji šaha općenito na čemu im se i ovim putem zahvaljujemo: Tomislav Paljak državni tajnik u ministarstvu znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak Sveučilište u Zagrebu FOI, Enes Garibović karatist, Ivan Ratković hrvač, Hrvoje Petrić vijećnik u varaždinskom gradskom vijeću i Miran Bojanić Morandini ravnatelj muzeja grada Varaždina. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Varaždina na odličnoj suradnji, kao i velemajstoru Alojziju Jankoviću na dolasku i trosatnoj iscrpljujućoj borbi!

REPORTAŽA PRVE ŠKOLSKE TELEVIZIJE

REZULTATI

Još: FOTOGALERIJA VARAŽDINSKIH VIJESTI

Ovime je na neki način obilježen početak nove sezone šahovskih akivnosti u Vž županiji ali i u Špancir – šahovskom tjednu; neposredno prije simultane partije odigran je kvalifikacijski turnir kadeta sa kojeg su pobjednici ostvarili pravo nastupa na simultanci, a sljedećeg dana počinje trodnevno 14. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije.