06 AM | 07 Aug

Sportske igre mladih – državna završnica – Split 3.-5. kolovoz 2017

Filip i Petar Križanić predstavljali su Varaždinsku županiju na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u šahu koja se održala u Splitu od 03. do 05.08.2017.
Natjecanje je održano u Učeničkom domu u Splitu po vrlo teškim uvjetima jer je u sali za igru bilo vrlo vruće.

Filip je nastupio u kategoriji dječaka 2002. godišta i mlađih te zauzeo solidno 8. mjesto od ukupno 17 natjecatelja. Najbolje je u teškim uvjetima odigrao Mihael Jakrlin iz ŠK Stari Graničar, Cirkvena te osvojio zlatnu medalju pobijedivši u svih 7 partija. Drugi je bio Lukas Jurakić iz ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod, a treći Gabrijel Radovčić iz ŠK Šibenik. 
Petar je u kategoriji dječaka 2006. godišta i mlađih zauzeo vrlo dobro 6. mjesto od 16 natjecatelja. Prvi je bio Fran Mandarić iz ŠK Amater, Strizivojna, drugo mjesto osvojio je Petar Kovač iz ŠK Sladorana, Županja, a treće mjesto, kao iznenađenje turnira, Jakov Štampar iz ŠK Sloboda, Mihovljan-Čakovec.
Na turniru djevojčica nismo imali predstavnice, a pobijedile su Petra Randić iz ŠD Sisak u kategoriji djevojčica 2002. godišta i mlađih sa svih 7 pobjeda te Petra Karij iz ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod u kategoriji djevojčica 2006. godišta i mlađih, također sa svih 7 pobjeda.

REZULTATI dječaci U15

REZULTATI dječaci U9

REZULTATI djevojčice U15

REZULTATI djevojčice U9

Po troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji izborilo je nastup na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja će se održati također u Splitu 21.08.2017.
Uz nastup na turniru bilo je dovoljno vremena i za kupanje te druženje s ostalim šahistima.