Šahovski klub u Varaždinskim Toplicama osnovan je 1925. godine. U novijoj povijesti kluba 80-te godine prošlog stoljeća bile su vrlo bogate šahovskom aktivnošću u Toplicama, 90-tih godina ta je aktivnost znatno smanjena zbog ratnih okolnosti, da bi nakon 2000. godine šah u Toplicama dobio novi zamah zahvaljujući pomlađivanju članova i kontinuiranom radu sa mladima.

vjesnik__1997

Najveći uspjeh seniorske ekipe je osvajanje 2. mjesta u 3.HŠL ligi 2011. godine.

Kadeti kluba nastupali su od 2001 do 2005., te od 2009. godine redovito u Hrvatskim kadetskim ligama regije centar i to od 2011. godine sa 2 ekipe.

kadeti

 

Svrha i cilj organiziranja i postojanja ŠŠK „Mladost“  Varaždinske Toplice je okupljanje što većeg broja članova radi bavljenja šahovskom djelatnošću kao ljudskom aktivnošću koja pridonosi zdravom životu građana, razvoju tjelesnih i psihičkih sposobnosti, odgoju i obrazovanju, te humanom i prijateljskom odnosu među ljudima i narodima, te na tim osnovama postizanje što boljih rezultata.

Organizacijska aktivnost kluba sastoji se od organizacije dva turnira što postaje standard, odnosno ustalilo se da će tako vjerojatno biti svake godine. Najveći od njih je „Otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske Županije“ koje se održava svake godine od 2008. u trajanju od tri dana. To je najveći organizacijski pothvat kluba koji se ostvaruje uz potporu Županijskog šahovskog saveza, a za svrhu ima popularizaciju šaha među mladima u Vž Županiji i cilj mu je služiti kao inkubator mladih, novih šahista. Velika prilika za naše kadete da pokažu što znaju i steknu nova iskustva. Interes za turnir je velik i prelazi granice naše države, budući da od 2011 godine na turniru redovito nastupaju i djeca iz Slovenije.

Na kraju godine održava se Božićni turnir na kojem je nastupaju uglavnom igrači iz Varaždinske županije.

Od 2014. klub je svake godine organizator domaćinstva Hrvatske kadetske lige regije centar.

Ovdje možete pronaći izvještaje o našem radu od 2007. godine do sada.