07 AM | 07 Aug

Šahovski turnir „Čaglin 2017.“ – 6. kolovoz 2017

Toplinski val nije spriječio 144 šahistice i šahista da sudjeluju na turniru u Čaglinu u Požeško-slavonskoj županiji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Iz naših krajeva organiziranim prijevozom mini autobusom uputilo se 16 igrača, od kojih Domagoj i Željko iz našeg kluba.

REZULTATI

Cjelodnevni izlet na +35 stupnjeva, dug put (Varaždin-Čakovec-Prelog-Virovitica-Čaglin) olakšao je odličan mini bus, te ispunilo dobro društvo uz srdačno gostoprimstvo domaćina i odličnu organizaciju turnira.

 

06 AM | 07 Aug

Sportske igre mladih – državna završnica – Split 3.-5. kolovoz 2017

Filip i Petar Križanić predstavljali su Varaždinsku županiju na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u šahu koja se održala u Splitu od 03. do 05.08.2017. Natjecanje je održano u Učeničkom domu u Splitu po vrlo teškim uvjetima jer je u sali za igru bilo vrlo vruće.

Filip je nastupio u kategoriji dječaka 2002. godišta i mlađih te zauzeo solidno 8. mjesto od ukupno 17 natjecatelja. Najbolje je u teškim uvjetima odigrao Mihael Jakrlin iz ŠK Stari Graničar, Cirkvena te osvojio zlatnu medalju pobijedivši u svih 7 partija. Drugi je bio Lukas Jurakić iz ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod, a treći Gabrijel Radovčić iz ŠK Šibenik.  Petar je u kategoriji dječaka 2006. godišta i mlađih zauzeo vrlo dobro 6. mjesto od 16 natjecatelja. Prvi je bio Fran Mandarić iz ŠK Amater, Strizivojna, drugo mjesto osvojio je Petar Kovač iz ŠK Sladorana, Županja, a treće mjesto, kao iznenađenje turnira, Jakov Štampar iz ŠK Sloboda, Mihovljan-Čakovec. Na turniru djevojčica nismo imali predstavnice, a pobijedile su Petra Randić iz ŠD Sisak u kategoriji djevojčica 2002. godišta i mlađih sa svih 7 pobjeda te Petra Karij iz ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod u kategoriji djevojčica 2006. godišta i mlađih, također sa svih 7 pobjeda.

REZULTATI dječaci U15

REZULTATI dječaci U9

REZULTATI djevojčice U15

REZULTATI djevojčice U9

Po troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji izborilo je nastup na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja će se održati također u Splitu 21.08.2017. Uz nastup na turniru bilo je dovoljno vremena i za kupanje te druženje s ostalim šahistima.

 

07 PM | 11 Jun

1. Memorijal Stjepana Kamenečkog, Starigrad 10.-11. lipnja 2017

Dvodnevni rejting kadetski turniri u kategorijama U16 i U12.

Imali smo 7 predstavnika. Medaljom se je okitio Luka Lončarić jer je na turniru U12 bio najbolji u konkurenciji do 9 godina!

Od naših su igrali još Petar Križanić, Tina Šebrek, Mislav Matkun i Petar Kanešić, te Filip Križanić i Luka Hereković.

REZULTATI U12

REZULTATI U16

Ovo je bio pripremni turnir pred kadetsko prvenstvo Hrvatske u Trogiru na koje putuju Filip i Petar Križanić, Luka Lončarić, Mislav Matkun i Petar Kanešić.